04-11-2008 Βούλγαροι κομιτατζήδες

Δεν θα μακρηγορήσουμε. Τα πράγματα είναι απλά. Μέχρι την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στην πόλη κατοικούσαν 150.000 Τούρκοι, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Εβραίοι και ελάχιστοι Έλληνες. Ο μεγάλος όγκος και η πλειοψηφία των Ελλήνων ήρθε στην πόλη μετά το 1922 από τα μικρασιατικά παράλια και την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Το 1926 ιδρύθηκαν ο ΠΑΟΚ και ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ οι μόνες γνήσιες Ελληνικές ομάδες της πόλης. Προϋπήρχαν χωρίς σημαντικό λόγο και παρουσία στα δρώμενα το Εβραϊκό λόμπυ που ιδρύθηκε από Εβραίους το 1914 με καταστατικό γραμμένο στα Εβραϊκά και η ομάδα των Βουλγάρων κομιτατζήδων που φτιάχτηκε από τους Ιvanof και Sandanski το 1908. Είχαν μάλιστα το θράσος να χρησιμοποιήσουν και ονόματα από την αρχαία Ελληνική μυθολογία.
Την κατάπτυστη συνέχεια των κίτρινων και των μπλε της πόλης που αποτελούσαν, αποτελούν και θ ’ αποτελούν την μειοψηφία εις τον αιώνα των αιώνων, την γνωρίζουν άπαντες ιστορικά ενημερωμένοι και αντικειμενικά υγειώς σκεπτόμενοι Έλληνες φίλαθλοι. Οι απόγονοι των Βουλγάρων κομιτατζήδων που το τελευταίο διάστημα έβγαλαν γλώσσα δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Προς το παρών περαστικά τους !
Σημείωση : Το παραπάνω κείμενο είναι άρθρο της συντακτικής επιτροπής και όχι ανακοίνωση των PAOK FANS NORTHERNERS


[Eπιστροφή στα Αρθρα] - [Επιστροφή στην Αρχική σελίδα]