Τελευταία Ενημέρωση 17/07/06


18 Μαΐου 2006 Ανακοίνωση - Απάντηση στο νέο κύκλο Σκοπιανών προκλήσεων

Μια μέρα πριν την ιδιαζούσης σημασίας για τον Ελληνισμό ημερομηνία της 19ης Μαΐου, ημερομηνία μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τον «αναμορφωτή» της Τουρκίας Κεμάλ, οι «καλοί»μας φίλοι και γείτονες σε ανατολή και βορρά, μας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Μετά τις ανεκδιήγητες λοιπόν, όσο και διαστρεβλωτικές τις Ιστορίας, δηλώσεις του Τούρκου υπ.εξ. Γκιούλ, που σημειωτέον, έμειναν αναπάντητες από την επίσημη ελληνική πολιτική ηγεσία, ήρθε μια νέα «επιβράβευση» της παθητικής στάσης των πολιτικών κυβερνήσεων της χώρας μας, από τα Σκόπια, πάλι δια στόματος ενός υπουργού εξωτερικών.

Αυτή τη φορά δεν ακούσαμε κάτι καινούριο, αλλά ήταν η πρώτη φορά που πήρε επίσημη μορφή το αίτημα για αναγνώριση «Μακεδονικής» εθνικής μειονότητας στη χώρα μας. Εμπρός λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν, ή μάλλον άνοιξαν διάπλατα, οι «προοδευτικές φωνές» της πολιτικής και πολιτιστικής ηγεσίας μας, το δρόμο του «αυτοπροσδιορισμού» και της «αυτοδιάθεσης» των όποιον ανά τον κόσμο επιβουλεύονται την Ελληνική ανεξαρτησία, τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, την Ελληνική ταυτότητα χιλιετιών της Θράκης και της Μακεδονίας. Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, δε διεκδικούμε ανάμειξη στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, έχουμε όμως υποχρέωση σαν Έλληνες πολίτες, σαν Μακεδόνες - και όχι μόνο - φίλαθλοι να στηρίξουμε τα δίκαιά μας, όταν όλοι γύρω μας σιωπούν ύποπτα, καθησυχάζοντας τους Έλληνες, ότι πρόκειται για παιχνίδια εξουσίας με αυστηρώς εσωτερικό χαρακτήρα και αντίκτυπο στις χώρες που τα υποκινούν. Η πολύχρονη παρουσία μας και το γεγονός ότι γύρω μας συσπειρώνεται ένας τεράστιος λαός, που μπορεί να έχει φωνή και να διεκδικεί μας επιβάλλουν την κατάρτιση της παρούσας ανακοίνωσης διαμαρτυρίας όχι για τις πάγιες θέσεις των Σκοπιανών, εν προκειμένω, αλλά για τη στάση που τηρεί η πολιτική ηγεσία, όταν λόγου χάρη, αναγνωρίζει ως επίσημο και νόμιμο κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου, μια οργάνωση όπως το Ουράνιο Τόξο, για παράδειγμα, που ενισχύει και εκπροσωπεί θέσεις και τάσεις απόσχισης και οριστικής απώλειας Ελληνικών εδαφών, εδαφών που βάσει Συντάγματος, οφείλει να υπερασπίζεται.

Με την ανακοίνωση μας αυτή δείχνουμε ακόμα ένα πρόσωπο του συνδεσμιακού κινήματος, αυτό του ενεργού πολίτη, με θέσεις και απόψεις για ό,τι τον αφορά, με πιστεύω και απαιτήσεις σε πράγματα μεγαλύτερα και σημαντικότερα για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Οι σύνδεσμοι φιλάθλων, δυστυχώς για μερικούς, δεν είναι ομάδες «ανεγκέφαλων νεαρών» που καίνε, σπάνε και λεηλατούν, αλλά βλέπουν γύρω τους και διεκδικούν το καλύτερο και για τη χώρα τους, όπως κάνουν για την ομάδα τους. Επαναλαμβάνουμε, ότι δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε την όποια πολιτική ηγεσία υφίσταται στη χώρα αυτή, ούτε να υποδυθούμε έναν ρόλο που δε μας αρμόζει, δε μας ανήκει. Απλώς κάνουμε αυτό που απαιτεί ο στοιχειώδης σεβασμός στους εαυτούς μας, τον ΠΑΟΚ και την Ιστορία του, την Πατρίδα μας και την Ιστορία της, μια Ιστορία στενά συνυφασμένη σε διάφορες φάσεις της με αυτήν του ΠΑΟΚ.


Μετά τιμής

- Κεντρικός Σύνδεσμος «ΒΟΡΕΙΩΝ» Θεσσαλονίκκης «NORTHERNERS»
- Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Μεγάλης Βρετανίας ««BLACKSHIRTS», μέλος των «ΒΟΡΕΙΩΝ»
www.vorioi-uk.com/18_5_06_Makedonia.htm


[Eπιστροφή στα Αρθρα] - [Επιστροφή στην Αρχική σελίδα]