29-11-2007 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ)

Μέρες του 1990 ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε και πάλι, όταν είχε «σκάσει» -από το πουθενά για πολλούς, έτσι παρουσιάστηκε άλλωστε από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς μας- η «βόμβα» του «Μακεδονικού ζητήματος», ή του «Σκοπιανού» αν προτιμάτε. Η θέση μας, βέβαια, ως φίλαθλοι, ως οπαδοί, ως πιστοί του ΠΑΟΚ και της ιδέας και της Ιστορίας που αντιπροσωπεύει, ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό, να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπισή του, όπως κάναμε και στο πρόσφατο μεγαλειώδες συλλαλητήριο την Κυριακή που μας πέρασε στην Καμάρα και την πόλη μας ολόκληρη. Αλήθεια όμως, μήπως και η Μακεδονία μας δεν είναι συνυφασμένη και αλληλένδετη με την έννοια του ΠΑΟΚ, με την υπόσταση του ΠΑΟΚτσή, από όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν κατάγεται; Η ιδιότητα, το προνόμιο του να ανήκεις στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, να πονάς, να νοιάζεσαι και να χαίρεσαι για την ομάδα αυτή, σου προκαλεί το συναισθηματικό δέσιμο με την πατρίδα του ΠΑΟΚ, σου δίνει έστω και εξ αντανακλάσεως τον τίτλο τιμής του Μακεδόνα, του πραγματικού, του Έλληνα.

Πως λοιπόν μπορεί να λείψει ο ΠΑΟΚτσής από τις συνεχείς εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα εντός κι εκτός των συνόρων της Ελλάδας σχετικά με την Ιστορική του Συνέχεια, με την Καταγωγή του, με την Πατρίδα του; Έχουμε αποδείξει στο παρλθόν άλλωστε ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε την ευθύνη μας αυτή, ως ΠΑΟΚτσήδες και ως Έλληνες. Αναφερόμαστε στην πρόσφατη επιστολή που απέστειλε το ΝΟΜΙΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ πολιτικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» (όχι, μην μπερδεύεστε, δεν προκειται για την οργάνωση των ομοφυλλοφίλων με την σημαία με το ουράνιο τόξο, ούτε για την παιδική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης) προς το διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς (αν κάνω λάθος το όνομά του ας με συγχωρέσει.εδώ αυτός αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία), όπου καταγγέλουν τον ελληνικό.εθνικισμό ότι : « έχει το εξής βασικό γνώρισμα, δημιούργησε τον εθνικό του μύθο και ιδεολογικά «έπεισε» τους πολίτες του, ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων , και ότι το σύγχρονο ελληνικό έθνος αποτελεί τον συνεχιστή και κληρονόμο της αρχαίας Ελλάδας . Αυτή είναι σήμερα η κυρίαρχη ιδεολογία στην Ελλάδα. », ενώ αναφέρονται στους ευατούς τους ως « ως μέλη της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα » που μάλιστα καταπιέζεται από το Ελληνικό κράτος. Μας ενημερώνουν μάλιστα, ότι « δεν υπάρχουν και εθνικά Έλληνες πολίτες, που να δηλώνουν ότι ανήκουν στην μακεδονική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα εκτός από εμάς τα μέλη της μειονότητας ». Δηλαδή, όποιος Έλληνας πολίτης κατάγεται από τη Μακεδόνια, στην οποία δίνουν μία καθαρά διαχειριστική ιδιότητα για λόγους διαχωρισμού των διοικητικών περιφερειών της ελληνικής επικράτειας, ή θα είναι και ξεχωριστά εθνικά Μακεδόνας, ή τίποτα, θα έχει. φυτρώσει. Αυτά τα προκλητικά αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, επαναλαμβάνω, πολιτικού κόμματος, που μέχρι πριν λίγο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του βουλγαρικού αλυτρωτισμού, μιλώντας για βουλγαρική/μακεδονική μειονότητα και τώρα άλλαξε τροπάριο, στρεφόμενο προς τα Σκόπια. Με την επικείμενη μάλιστα επίσκεψη του αξιότιμου όσο και ανιστόρητου κυρίου Νίμιτς στη χώρα μας στις 5 του Δεκεμβρίου, το ζήτημα γίνεται ακόμα σοβαρότερο, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο εν λόγω κύριος να θέσει ζήτημα «δικαιωμάτων των Μακεδόνων» και «προστασίας τους».

Απέναντι σε όλα αυτά, έχουμε υποχρέωση που υπαγορεύεται από ό,τι αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ ιστορικά αλλά και προσωπικά για τον καθένα μας να αντιδράσουμε με κάθε μέσο, από τη μεμονωμένη άρνηση σε οποιαδήποτε «λύση» σύνθετης ή άλλης ονομασίας που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή συνθετικό αυτής, μέχρι την οργανωμένη συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας, όπως έγινε ήδη στη Μελβούρνη με τη συμμετοχή 50.000 Ελλήνων. Είναι άλλωστε πολύ πιθανό το θέμα να τεθεί σε δημοψήφισμα τελικά, αν και η πολιτική δομή, η σημερινή ελληνική δημοκρατία που άφησε ύποπτα το θέμα να εξελιχθεί και να διογκωθεί από το 1945 μέχρι και στις μέρες μας, δε νομίζω ότι θα έχει το ηθικό και πολιτικό σθένος να ρωτήσει εμάς, τους Έλληνες πολίτες και ειδικά τους Μακεδόνες αν επιθυμούμε την άνευ όρων παράδοση της Ιστορίας, του Πολιτισμού και των Προγόνων μας στον πρώτο τυχόντα.

Τα πεδία των μαχών και της τιμής δεν περιορίζονται ούτε και εξαντλούνται στα γήπεδα και τους δρόμους. Ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι πολύπλευρος και απαιτεί να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή με δυναμικό παρόν και ξεκάθαρη θέση: Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία ΜΑΣ.

ΠΟΛΗ - ΠΟΝΤΟΣ- ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σ.Φ. ΠΑΟΚ " NORTHERNERS "

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ "BLACKSHIRTS"

και ΟΛΟΙ οι Σ.Φ.ΠΑΟΚ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ "ΒΟΡΕΙΟΙ"


[Eπιστροφή στις Ανακοινώσεις] - [Επιστροφή στην Αρχική σελίδα]